אוכל בצבעים

  1. אדום:

ידעת שהצבע של האוכל משפיע לנו על הגוף???

אז אם ממש בא לך עכשיו להתחמם קצת, או לשפר את ההרגשה,

מה הבעיה?

כל מה שצריך לעשות הוא לאכול משהו בצבע אדום…

קדירת תבשיל חמה, דג ברוטב עגבניות…

כל מנה בה שולט הצבע האדום היא מנה עשירה ודרמטית יותר,

והעושר הזה משפיע עלינו.

הוא מחמם לנו את הגוף,

מעורר בנו תחושות ורגשות שאנחנו בדרך כלל לא מקשרים לאוכל-

כמו הרגשת קרבה, תחושת אומץ.

מה מעלה בך ריח הדג המרוקאי של סבתא?

או זכרון קערת תותים אדומים עם קצפת ושוקולד?

תמיד באוכל הזה קשורים זכרונות חזקים במיוחד…

הוא עושה לנו משהו.

 

אז כדי להתכונן לסופה הבאה, או סתם לגרום לתחושה חמימה

כדאי לוודא שיש בבית מלאי של:

בשר אדום, שעועית אדומה, עגבניה ופלפל (אדום!)

גם תפוח סמוק או תות שדה יעשו לך חם ונעים.

 

  1. כתום:

והפעם – מה קורה כשאכלנו הרבה יותר מדי מטוגן או מתוק לאחרונה,

וממש בא לנו להפסיק עם זה…

מאכלים בצבע כתום

יעשו את העבודה בשבילך.

מה זה אומר?

שצלחת מרק כתום –

מעבר לזה שהיא טעימה ומשביעה –

גם מסוגלת להפחית את החשק למתוק,

ויותר מזה!

היא גם מסייעת לחילוף החומרים!

 

לפי הרפואה הסינית, הצבע הכתום מחזק את הטחול

שאחראי על מנגנון הרעב.

אז מה אוכלים?

עדשים כתומות, גזר, בטטה, דלעת.

וגם פירות כתומים – משמש, נקטרינה, תפוז, מנגו…

צ'ופר נוסף ונהדר שאפשר לקבל כשאוכלים צבע כתום:

הוא מעורר את היצירתיות וגם את היצריות.

מה צריך יותר מזה?

 

3.      ירוק

אני מדברת המון על הצבע הירוק, אני ממש אוהבת אותו!

איזה כיף זה כשבחוץ הכל ירוק ופורח ואפשר פשוט לנשום אותו פנימה?

אבל כמו שלמדתי ואני אוהבת לספר גם לאחרים,

לא חייבים לחכות לאביב כדי להכניס קצת ירוק לחיים שלנו.

היום אני רוצה לספר לך מה קורה כשמכניסים קצת ירוק לאוכל.

טוב, אנחנו לא צריכים להתאמץ במיוחד כדי שזה יקרה.

ירוקים יש בשפע ואין כמעט מאכל שאין בו מעט מהירוק הזה.

אבל גם אם עד היום סלט ירקות לא ממש היה בקטע שלך, הנה כמה עובדות שאולי יגרמו לך להתחיל לחבב אותו 🙂

 

מה זה אומר?

חשבת פעם איך בעצם הגיע הצבע הירוק למזונות הירוקים?

נשמע כמו משהו שלא צריך סיבה?

אז זהו, שיש סיבה.

המזונות הירוקים עשירים מאוד בחומר שנקרא כלורופיל, והוא זה שצובע אותם בירוק.

ידעת?

הכלורופיל נקרא "דם החיים" של הצמח.
הוא בעצם זה שמאפשר לצמח לינוק את האנרגיות מהשמש
ולהפוך אותן לאנרגיה שמסייעת לו לגדול ולהתפתח.

ואותה תכונה בדיוק,
היא זו שהופכת את הירוקים לכל כך בריאים גם בשבילנו.היכולת המופלאה להצמיח, לחדש, לנקות –
משפיעה גם על הגוף שלנו.
כשאנחנו אוכלים ירקות – הירוקים ביניהם-
אנחנו עוזרים לגוף שלנו לטהר את הדם,
להתגבר על דלקות ולשפר באופן כללי את התפקוד של כל האיברים.לא נשמע מפתה מספיק?הנה עוד משהו – בירוקים יש הרבה נוגדי חמצון,
את הביטוי הזה ודאי שמעת כבר.נוגדי החמצון מסייעים לגוף להיות חזק יותר ומקטינים בהרבה את הסיכויים לחלות במחלות לב ואפילו בסרטן.אז מה אוכלים?

כל מה שירוק.

אבל אין ספק שלירוקים יש מלך אחד – הברוקולי.

הוא העשיר ביותר בכל התכונות עליהן סיפרתי לך.

שלא לדבר על זה שהוא טעים במיוחד.

גם שדרוג של הסלט בעלים ירוקים כמו חסה, תרד, קולורבי ועוד –

יעשה לך רק טוב.

צ'ופר נוסף ונהדר שאפשר לקבל כשאוכלים צבע ירוק:

איזון, הדבר הזה שכולנו מנסים להשיג כל הזמן בכל מיני אמצעים.

הירוק הוא צבע מאזן, מרגיע והרמוני.

ויש לו השפעה נהדרת על מערכת העצבים שלנו.

 

4.      סגול:

לא מזמן פגשתי זוכה פרס נובל.

לא, לא נסעתי לשוודיה, ולמען האמת אפילו יד לא לחצתי לו.

טוב, זה כי לא הייתה לו יד…

נו, איריס, די עם החידות!

 

הכרתי ערכת מוצרי אנטי אייג'ינג שפשוט זכו בפרס נובל
על הערך והתרומה הרבים שלהם!

כמה שננסה להכחיש, אצל כולנו מגיע גיל בו אנחנו מתחילים לבדוק בכל בוקר
כמה קמטים נוספו לנו,

בו אנחנו מנסים למתוח את העפעפיים עוד קצת
ולחייך בפה סגור כדי שלא ייווצר עוד קמט בזוית…

וזה בסדר, אנחנו חיים בחברה בה המראה חשוב,

ואכן יש לנו מוצרי אנטי אייג'ינג מדהימים שאשמח לערוך גם לכם היכרות איתם.

אבל כמי שעוסקת בעולם הצבע ובהשפעה שלו עלינו,

אני יכולה לספר לכם שיש צבע מסויים שעושה לנו טוב לעור הפנים,

מאט את קצת ההזדקנות שלנו ואפילו מגן על תאי המוח.

הגידו יפה שלום לצבע הסגול!

איך אוכלים סגול? תשאלו אותי.

זו ממש לא בעיה,

תוכלו לבחור בין חצילים, כרוב סגול, סלק, בצל סגול או ארטישוק ירושלמי.

תוכלו גם להתפרע עם ענבים או שזיפים.

כל מה שצריך הוא רק מתכון טוב.

יש לכם אחד כזה?

שימו לב!
הצבע הסגול מאוד מרגיע ולכן לא כדאי לאכול מנה סגולה
אם אתם בדיוק מתכננים ריצה או כמה שעות עבודה.
אבל אם יש לכם בעיה להירדם- הנה הפתרון!